Hej alla crossföräldrar!

Ikväll hade vi tyvärr ett olycksfall under crosskolan. Vi hade ambulans och räddningstjänst på plats och fick hjälp med den olycksdrabbade. Efter en konversation med förarens mamma, vet vi nu att Milton är på bättringsvägen efter en rejäl stukning av nacken. Olyckor kan inträffa överallt, men just denna hade troligtvis gått att undvika!!!

Av alla flaggposter på banan, var det en som vid tillfället var tom. Detta FÅR INTE hända, och det SKA INTE hända igen.

 

Vi kommer att ta in fler hjälptränare på Stora banan, där vi tidigare varit underbemannade. Men vi kommer i fortsättningen även vara mycket hårdare vad det gäller föräldrarnas insats att hjälpa till med flaggvakts-uppdraget! Vi tycker samtidigt att det är lustigt hur det kan stå 15 personer i depån, medan vissa flaggposter lämnas tomma. Ansvaret att de fylls ligger på oss, men de som skall fylla dem är ni!

 

Om det tidigare varit oklart så gäller följande på Stora banan; Vid ledarledd träning(crosskola) är all körning på banan FÖRBJUDEN innan tänaren givit signal att flaggposterna är bemannade. Om inte detta följs kan vi ej bedriva verksamheten mer, för vi kan inte tumma på säkerheten.

 

Vad det gäller andra träningstider ligger ansvaret hos er föräldrar och vi förutsätter att ni gör ert bästa för att minimera riskerna.

 

 

Med vänlig hälsning, Cross-sektionen! GLAD PÅSK!