Återigen har Norrahammars Motorklubb och Huskvarna Motorklubb blivit kontaktade av Kommunen och Polisen för att det pågår olaglig MC åkning i markerna runt Torsvik, främst på Momarken, men även utmed E4:an och runt Barnarp. Detta är inte på något sätt acceptabelt, och våra föreningar hamnar i rätt dåligt läge med myndigheterna, vilket på sikt kan äventyra våra Enduro & Motocrossbanor. Dessa markområden tillhör inte NMK eller HMK, utan är antingen privat mark eller mark som kommunen äger. Här gäller Terrängkörningslagen!

Polisen är Er som kör på dessa områden på spåren, och Ni som ertappas kommer få böter och riskerar även indraget körkort, straffskalan enligt Terrängkörningslagen kan i värsta fall innebära fängelse. Den som har orsakat skador genom sin körning kan också bli skadeståndsskyldig gentemot markägaren och andra med särskild rätt till marken. Åker du då på ett oreggat fordon, utan försäkring och kanske utan körkort – ja det lär inte bli lindrigare straff!

Vid körning på våra motorbanor är vi försäkrade via våra licenser, men dessa gäller inte utanför godkända Svemo anläggningar. Du som åker oförsäkrat (utan trafikförsäkring) lever farligt…

Vid en ev. olycka kommer du bli stämd och 100% skadestånds-skyldig. Det gäller inte bara personskador på den du skadar, men även materiella ting som skyltar, vägräcken, vägar, markområden & träd. Enligt uppgift från Länsförsäkringar kan detta handla om miljonbelopp beroende på skada.

Både Norrahammars MK & Huskvarna MK`s uppmaning till Er är att denna typ av körning upphör omgående, och att Ni väljer att åka på godkända motorbanor i framtiden. Om det kommer föreningarna till känna att det är någon av våra egna medlemmar missbrukar detta kan även din klubb tilldela dig en bestraffning (ex. varning, uteslutning, indragen licens osv).

Med vänlig hälsning styrelsen i HMK & NMK

sv_SESwedish