Välkommen till NMK:s Crosskola 2021

⦁ Crosskolan startar tisdag 13 april kl 18.00. Vi samlas vi respektive bana (ta reda på vilken bana ni är anmälda till i god tid innan träningen börjar).
⦁ Träningen börjar med en gemensam uppvärmning. All åkning på banan innan träning är absolut förbjudet! Det kan förekomma underhåll på banan innan träningen startar.
⦁ Träningen avslutas ca kl 19.30 eller när tränaren avgör att den är slut.
⦁ Minst en förälder per barn som ska träna måste finnas på plats under hela träningen. Föräldrarna skall ställa upp som flaggvakter under hela träningen. För er som inte har kunskap i hur vi flaggar på en crossbana tar vi en genomgång innan vi startar. Vi kommer dela upp barnen i minst två grupper på varje bana. Man står som flaggvakt när ens eget barn INTE kör. När ditt barn kör finns du tillgänglig i bandepån och kan hjälpa till med dom barn som kör omkull.
⦁ Vårterminen kommer avslutas v26 och den sista träningen är tisdagen 29 juni. Vi startar höstterminen v33 tisdagen 17 augusti.
⦁ Det kommer finnas möjlighet att ta en guldhjälms licens under våren.

Lite regler och saker att tänka på innan första träningen.

⦁ Ingen körning i depån eller utanför banorna är tillåten. Här leder vi motorcykeln.
⦁ I depån är det krav på miljömatta. Har ni inte det så finns det att köpa på 5Ball eller Absolut MX.
⦁ Det är absolut förbjudet att köra på våra banor utan att alla flaggposter är bemannade.
⦁ På tisdagar är det inte tillåtet med fri träning eller körning på banan innan tränaren har gett klartecken att köra. Det kan förekomma underhåll eller förberedelser på banan innan träningen.

Med vänlig hälsning
Crossektionen
Claes Hjelström
070-272 16 70

sv_SESwedish