Enduroskolan

Hej alla Enduro ungdomar! Det närmar sig start för 2024-års upplaga av enduroskolan, som kommer bedrivas på NMK:s anläggning tisdagkvällar med start i April till början av Oktober. Utbildningen bedrivs i fem olika grupper och är för alla ungdomar upp till 18år som vill köra enduro. Läs mer om grupperna nedan, längst ner på sidan finns information om hur man anmäler sig till att vara med i enduroskolan.

Observera

Alla som deltar i skolan förväntas förutom sin motorcykel (som ska vara i ett körsäkert skick) ha följande utrustning

  • Skyddshjälm enligt NT 8.1 och Bilaga E till NT
  • Stövlar eller kängor av material som ger gott skydd för fot och vrist
  • Heltäckande skyddsklädsel (lång ärm på tröja/jacka)
  • Handskar som ger gott skydd mot handskador
  • Ryggskydd som uppfyller Svemo minimikrav enligt NT 8.4
  • Miljömatta som cykeln ska stå på i depån (behövs ej tas med ut till banan)

Om punkterna ovan ej är uppfyllda så får man ej deltaga på träningen det gäller alla helt utan undantag!

Förutom den ovannämnda utrustningen så förväntas man ha med sig vattenflaska till träningen och vara ombytt och klar vid träningsstart.

Grupper

Grön (Knattecross)

Är för de yngre förarna som kör en cykel med mindre än 65cc alternativt kör 65cc men inte lärt sig att hantera cykeln fullt ut. Denna grupp håller i huvudsak till på mellanbanan som är en crossbana där vi fokuserar på grunderna i motorcykelåkning såsom bromsning, kurvteknik, position på motorcykeln etc. Målet med utbildningen är att ta guldhjälmslincens som består av en uppkörning och ett skriftligt prov, detta gör man när man är redo och behöver inte ske under första säsongen. I denna grupp förväntas du som förälder hjälpa till att stå flaggvakt på banan och har du inte gjort det tidigare kommer tränaren instruera dig om hur man gör. Vi strävar efter att alla ska tycka det är kul att åka hoj och utvecklas till att bli bättre förare ihop med likasinnade.

Kontakt: Tim Bauer, +46761-313212, tim.bauer044@gmail.com

Gul

I gul grupp lämnar vi crossbanan och ger oss ut i skogen och börjar träna Enduro på riktigt. Föraren förväntas ha alla grundkunskaper med sig från grön grupp och också att kunna resa och starta sin cykel själv, men tränare och efteråkare finns tillgängliga ifall det kör ihop sig. I denna grupp åker man på en cykel med 65/85cc eller motsvarande fyrtaktsmaskin. Då det är första steget ut i skogen kommer man åka på en lite kortare slinga där föräldrar kan vara med och titta på. Målet med gruppen är att lära sig grunderna i Enduro och att vid terminens slut klara av att köra ett helt varv på stora enduroslingan.

Kontakt: Patrik Anehagen, +46722-246704, patrik.anehagen@gmail.com

Blå

I denna grupp passar du som åker 85cc eller just klivit upp till 125cc och börjar att känna dig lite säkrare på hojen och är redo för lite mer utmaning.
Vi kommer lägga fokus på körteknik och utveckla redan inlärda kunskaper.
Vi rör oss på relativt stora ytor utmed banan men föräldrar kommer ändå ha möjlighet att följa med ut på banan då vi delar in träningen i olika områden.

Kontakt: Victor Johansson, +46739-924311, victorjohansson1978@gmail.com

Röd

Är den gruppen där du som förare vill ta nästa kliv och vill avancera din körning lite grann. Du klarar dig själv under träningarna och behöver inte hjälp att starta din motorcykel osv utav din tränare. Övnings området för denna grupp är på olika stationer runt om hela cross och enduro banan. Det som är huvudmålet för denna gruppen är att skapa en bättre teknik inom motorcykelåkandet och även våga köra sina första tävlingar under året.

Kontakt: Samma som för USM se nedan

USM Gruppen

Är till för dom förare som har som mål inför säsongen att köra USM serien. I denna gruppen kör vi allt från 85cc till 350cc och ska inneha ungdoms licens. Man ska i denna gruppen kunna grunderna inom tekniken och även våga utmana sig själv. Vi sätter även lite mer krav på eleverna i denna gruppen då detta är en tävlings grupp.

Kontakt:
Lukas Largén, +46766-145088, lukas.largen@hotmail.com
William Holm, +46730-243359

Anmälan

Vid frågor ring eller maila Claes Hjelström på +46702-721670 eller skola@norrahammarsmk.se

Jag bor på annan address än mitt barn

14 + 2 =